Een muziek uitvoering waar je speciaal naar toe komt om te luisteren. Tamara Maria’s warme en bijzondere stem neemt je mee op reis. Een concert kan plaats vinden zowel binnen als buiten, in de openlucht, in de natuur of in een mooie tuin.

Bijzonder Mantra concert.

Ik zing mantra’s op in mijn eigen typerende stijl. Ik improviseer met melodieën, ritmes en stijlen uit andere wereld delen : Braziliaans, Portugees, bossa nova, latin en jazz. Het resultaat is aangename rustgevende en hartverwarmende muziek voor lichaam en geest. Mantra Concerten.

1. Wat is een mantra?

Een mantra is een woord, zin, gedicht, gebed of klank. Een mantra is geschreven in het Sanskriet. Het woord ‘mantra’ komt ook voort uit het Sanskriet. Dit woord is ontstaan van het woord ‘manasah’, wat geest betekent en het woord ‘tra’ wat bevrijding betekent. Hiermee vertalen we mantra dan ook naar ‘bevrijding van de geest’. Er wordt ook wel gezegd dat het woord ‘Man’ in het Sanskriet ‘gedachten’ betekent en het woord ‘tra’ bescherming. Daarmee vertalen we het dan ook naar: ‘Dat wat onze geest beschermd’. Een mantra is een mooie of wijze uitspraak met een positieve betekenis. Veel van de bekende mantra’s zijn al eeuwen oud, maar in principe hoeft dit niet. Er zijn verschillende vormen van mantra’s, van helende mantra’s tot feestelijke mantra’s. Er zijn zelfs mantra’s die geen officiële betekenis hebben en waarbij het alleen draait om de klank die ontstaat. Het gaat hierbij om de kracht van herhaling; een mantra wordt meerdere malen op een dag herhaald, elke keer als de gedachten de geest overnemen.

2. Effecten van een mantra

Een mantra heeft een helend en reinigend effect op het lichaam en de geest. Door het opzeggen of zingen van een mantra ontstaan er bepaalde trillingen die van invloed zijn op het energieveld van je lichaam. Inmiddels wordt er in de wetenschap ook gesuggereerd dat het gehele universum bestaat uit verschillende trillingsfrequenties, een echo van energie. Het gaat dus in principe om de positieve en helende kracht van klanken en trillingen. Helaas zijn er geen wetenschappelijk onderbouwde bewijzen gevonden, maar veel mensen geven wel aan baat te hebben bij mantra’s. Een mantra zorgt ervoor dat jij je aandacht af kunt leiden van je gedachten. Hierbij wordt de focus dus verlegd op iets buiten jezelf. Zo ontstaat er niet alleen heling van het lichaam, maar het zorgt er ook voor dat je meer stilte en vrijheid krijgt van je geest.

#STAY POSITIVE AND SING !

Als je je even wat minder voelt. Ga dan zingen en geniet van de muziek. Dan voel je je direct een stuk beter. Door het zingen produceert je lichaam endorfines die voor een geluksgevoel zorgen. Je traint ook meteen je longen en je hart. Je lichaamshouding verbetert en je verstevigt de spieren van je buik en rug. En doordat je controle krijgt over je ademhaling, vermindert ook de stress.

WAT GAAN WE DOEN ?

We beginnen direct met zingen en daarnaast doen we leuke oefeningen om jouw stem te ontwikkelen. Ook kiezen we liedjes die goed bij jou passen. Zodat je kunt genieten van je eigen stem en van de muziek. Je zult merken dat je steeds gemakkelijker en beter gaat zingen.

GENIETEN EN GROEIEN.

Je gaat vrijelijk en met plezier te zingen en leert je stem goed te gebruiken. Door het zingen en de coaching, groeit je zelfvertrouwen en leer je om beter naar je eigen stem te luisteren.  Zingen brengt je a.h.w. dichter bij jezelf.